Ananastaart met pistache
Benodigdheden
3 eieren, gesplitst
1 zakje vanillesuiker
zout
100 g witte basterdsuiker
175 g bitterkoekjes/amandelkoekjes, verkruimeld (let op! Niet alle merken lactosevrij)
400 g ananas, in stukjes, indien uit blik, goed laten uitlekken
50 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
Beetje (glutenvrije) bloem om de springvorm te bestuiven
Bereiding
Klop de eierdooiers met de vanillesuiker schuimig, klop de eiwitten in een vetvrije kom met het zout en de basterdsuiker stijf. Meng de koekkruimels en daarna de ananasstukjes door het dooiermengsel en spatel het eiwit er luchtig door. Vet een springvorm in en bestuif met een beetje bloem en schep de massa in de springvorm en strooi de pistachenootjes erover.
Bak de taart in het midden van de oven (180° gas/160° elektrische oven) in ca. 40 minuten goudbruin, verwijder de vorm voorzichtig, het is een beetje breekbare taart.
Dit recept is afkomstig van Jude's Diner, een blog van Judith over Lactosevrij en Glutenvrij leven, een leuke blog welke Lactosevrijgenieten.nl ook graag aanbeveelt. Op www.judesdiner.com vind je allerlei lekkere recepten, gerangschikt op type intolerantie, maar ook restauranttips en boodschappentips.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0002