Amandel Cakejes
Benodigdheden
150g gepelde amandelen
75g bloem, gezeefd
150g poedersuiker
1/2 limoen, geraspt
5 eiwitten
200g lactosevrije boter, gesmolten (minusL of Alpro)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de amandelen fijn in keukenmachine of in vijzel. In grote kom bloem, poedersuiker (1 el bewaren), amandelmeel en limoenrasp door elkaar scheppen. Klop vervolgens in een vetvrije kom eiwitten met mespunt zout schuimig. Eiwitten door droge ingrediënten spatelen. Roer de boter voorzichtig door het amandelmengsel. Vul de vormpjes voor twee derde met beslag en in 20-25 min. in midden van oven goudbruin bakken. Laat de cakejes 5 min. in vormpje laten zitten, daarna op rek laten uitdampen.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0003