Vlaflip bijzonder (6-8 pers.)
Benodigdheden
Cruesli
25 gr blanke amandelen
halve
sinaasappel
1 eetlepel honing
2 eetlepels neutrale olie
50 gr
havermout
1 eetlepel gemalen kokos
4 gedroogde abrikozen
25
gr rozijnen
Vlaflip
1 reep lactosevrije chocolade
2
sinaasappels
2 bananen
500 ml lactosevrije yoghurt
500 ml
chocoladevla Alpro
Bereiding:
Maak eerst de cruesli.
Verwarn de oven voor op 200 gr C. hak de amandelen in grove stukken en
pers de sinaasappel uit. Voeg de honing en olie toe en roer goed door. Roer
de havermout, amandelen en kokos er doorheen. Bestrijk dit mengsel uit op de
bakplaat en schuif deze in de oven. Rooster het mengsel 6-12 minuten tot de
havermout begint te kleuren. schep het mengsel tussendoor goed door. Snijd
de abrikozen in kleine stukjes en meng deze samen met de rozijnen door de
nog warme cruesli. Laat de cruesli afkoelen. Snijd de schil van de
sinaasappel dik af en snijd vervolgens in partjes. Ook de bananen in plakjes
snijden. Schenk de helft van de yoghurt in een schaaltjes en verdeel
hierover de helft van de sinaasappelpartjes en de cruesli. Hieroverheen de
vla. Leg dan de bananenplakjes eroverheen en verdeel de rest van de yoghurt
over de schaaltjes. Hierop weer de sinaasappelpartjes en de cruesli. Dan de
vla en garneren met de rest van de cruesli en een laagje geraspte chocolade.
Recept uit de Dirk, jan 2015 aangepast naar
lactosevrije variant
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0007
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)