Vissoep
Benodigdheden
zout en peper
citroensap
5 eetlepels
slaolie
100 gram spliterwten
100 gram groene linzen
4
rundvleesbouillontabletten (AH)
100 gram geschilde aardappels
1-2
geperste teentjes knoflook
200 gram gekookte gepelde garnalen
2
middelgrote fijn gesnipperde uien
2-3 kleine rode Spaanse pepers
300 gram kabeljauw-, koolvis- of schelvisfilets
100 gram papkokende
rijst
1 mespunt geraspte verse gemberwortel of gember-poeder
Bereiding
Spoel de rijst, linzen en spliterwten in een
zeef met koud water. Doe ze in een grote pan en zet ze op met 2,5 liter
water. Breng de rijst, linzen en spliterwten aan de kook en sluit de pan.
Verwarm de olie in de vleespan en fruit daarin de gesnipperde ui met
knoflook glazig. Was de pepers en snijd deze overlangs door. Verwijder de
steel en de zaadjes. Snijd de pepers zeer fijn. Voeg ze bij de ui en
knoflook en doe er ook de gember bij. Was de aardappels en schaaf die in
dunne reepjes. Voeg de aardappelreepjes en de inhoud van de vleespan bij de
linzen, rijst en erwten. Breng de soep aan de kook, voeg er de
bouillonblokjes aan toe en roer deze goed door de soep enlaat de soep zacht
koken.Spoel de visfilets af en snijd ze in niet te kleine stukken. Spoel de
garnalen af. Roer in de soeppan en controleer of zich aan de panbodem geen
rijstkorrels of andere bestanddelen vastzetten. Laat alles goed gaar worden.
Doe er de stukjes vis bij en laat deze zacht meekoken in de soeppan tot de
vis gaar is. Doe er eventueel wat water bij. Voeg als de vis gaar is de
garnalen toe. Laat de soep opnieuw aan de kook komen. . Maak naar smaak af
met citroensap, peper, zout.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0034