Vega taart met zomerfruit
Benodigdheden:
Bodem
150 gram dadels
(zonder pit)
100 gram boekweitgrutten
100 gram amandelen
2
eetlepels kokosrasp
een snufje zeezout
1 eetlepel agavesiroop
Vulling
150 gram geweekte cashewnoten
5 eetlepels
kokosolie, au bain marie gesmolten
5 eetlepels agavesiroop
het sap
van 1 limoen
1 theelepel vanille aroma
een snufje zout
1
kleine rijpe mango
7 eetlepels bosvruchten (of ander fruit)
Extra
vruchten voor de versiering
bakvorm 20cm
blender/keukenmachine
Bereiding
Leg bakpapier
op de bodem van de bakvorm en vet verder in met kokosolie. Mix alle
ingrediënten voor de bodem in een blender of keukenmachine. Wanneer het
mengsel nog niet plakkerig genoeg is, kun je een beetje agavesiroop
toevoegen. Doe het mengsel voor de bodem in de bakvorm en druk het goed aan.
Was vervolgens de blender of keukenmachine af. Mix vervolgens de
cashewnoten, kokosolie, agavesiroop, vanille aroma, snufje zout en limoen
tot een glad mengsel. Verdeel dit mengsel over twee bakjes. Mix de helft van
de vulling vervolgens met de mango en verdeel dit mengsel over de bodem.
Wanneer je de lagen gescheiden wil houden kun je de bakvorm nu het beste een
uurtje in de koelkast zetten. Maak de blender weer schoon en mix nu de
bosvruchten met de andere helft van de vulling. Verdeel dit ook over de
bakvorm. Zet de taart nu voor een aantal uur (het liefst de hele nacht) in
de koelkast, zodat de lagen op kunnen stijven. Versier de taart voordat je
hem serveert met wat vruchten naar keuze
Recept afkomstig
van
Zoetrecepten.nl, een gezellige
blog van Mariette die dol is op bakken, waarbij een aantal recepten ook
lactosevrij zijn. Een aanrader om af en toe eens met een bezoekje aan de
site te vereren.
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
0036