0062_Salzburger kwarktaart

Salzburger kwarktaart

Salzburger Kwarktaart

Benodigd voor de bodem:
250 gram zelfrijzendbakmeel
200 gram lactosevrije boter
1 ei

Benodigd voor de vulling:
125 gram boter
200 gram suiker
2 eidooiers/eiwitten
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
450 gram lactosevrije kwark
30 gram bloem

Benodigd voor de vorm:
Lactosevrije boter om in te vetten
Bloem


Bereiding

Begin met het door elkaar mengen en kneden tot een stevig deeg van de zelfrijzendbakmeel, boter en het ei. Daarna achtereenvolgens de schil van de citroen afschrapen, de eidooiers tot schuim kloppen en de eiwitten stijf slaan. Schep het schuim, de kwark en de bloem met metalen lepel door elkaar. Daarna schep je de rest er doorheen.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het bakblik in met de boter en bestrooien met bloem. Druk het deeg  op de bodem en tegen de wand en schep daarna de vulling in het blik. Bak de kwarktaart in de voorverwarmde oven in +/- 60 minuten gaar.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0062