Oliebollen
Benodigdheden
250 gram bloem
20 gram gist
250 ml lactosevrije melk
100 gram krenten, rozijnen of gesnipperde appel
1 ei
suiker
Bereiding
Maak de melk lauwwarm. Roer de gist glad met wat suiker. Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en voeg hierbij de gist, het ei en een klein beetje melk. Roer nu vanuit het midden de bloem bij de vloeistof en voeg steeds kleine beetjes melk toe. Roer alle klontjes eruit, en voeg de rest van de melk en de krenten/rozijnen/gesnipperde appel toe. Laat het beslag 30-45 minuten afgedekt op een warme plek rijzen.
Verwarm in een grote pan slaolie tot er blauwe damp af komt, vorm met de hulp van 2 lepels ronde balletjes welke je voorzichtig in de dampende olie laat glijden. Bak de oliebolllen gaar en bruin aan beide zijden, serveren met poedersuiker.
(Op basis van een recept uit Kookboek N.C.B., 9e druk, 1964)
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0079