Notenbrood
Benodigdheden:
300 gram rozijnen
3 eetlepels rum
500 gram bloem
30 gram gist
0.25 liter lactosevrije melk, lauwwarm
100 gram lactosevrije boter + 50 gram boter voor de decoratie
50 gram suiker + 50 gram suiker voor de decoratie
1 ei
1 snufje zout
1 citroen
100 gram gemalen amandelen
100 gram geconfijte citroen (stukjes)
Bereiding:
Meng de rozijnen en rum mengen in een kommetje en laat dit 20 minuten wellen. Doe de bloem in een kom doen en maak er een kuiltje in. Doe hier de gist in en mix dit beetje bij beetje met de lauwwarme melk. Laat het ca 15 minuten op een warme plek afgedekt staan. Rasp de schil van de citroen en meng dit samen met 50 gram gesmolten boter, 50 gram suiker, het ei, het snufje zout, gemalen amandelen, geconfijte citroenstukjes en de rum met rozijnen door het deeg. Kneed het geheel tot het een samenhangend deeg is. Laat het deeg weer op een warme plek afgedekt laten rijzen, dit keer tot het in volume verdubbeld is. Nogmaals goed kneden, maak er daarna een broodvorm van en leg het op een bakblik bedekt met bakpapier. Laat het geheel weer 15 minuten rijzen, waarna je het brood kruislings insnijdt. Bak het paasbrood af gedurende 40-60 minuten in een over die voorverwarmd is tot 210-220 graden. Bestrijk het nog warme feestbrood met de overgebleven boter en bestrooi het met de suiker.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0080