Moussaka
Benodigdheden:
500 gram aardappelen
5 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
500 gram rundergehakt
2 theelepels gedroogde oregano
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
2 aubergines
30 gram lactosevrije margarine
2 eetlepels bloem
400 ml lactosevrije melk
175 gram lactosevrije kaas (MinusL óf oude kaas 30+)
bakpapier
ovenschaal
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in plakken en kook deze ongeveer 10 min. in water met eventueel wat zout. Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie aan en bak de knoflook mee. Voeg hierna het gehakt en de oregano toe. Hierna de tomatenblokjes toevoegen en laat dit ongeveer 15 min. garen. Breng dit mengsel eventueel met zout en peper op smaak. Snijd de aubergines in plakken, bestrijk de plakken met olijfolie en bestrooien met eventueel zout en peper. Hierna grillen in een grillpan of onder de grill in de oven voor ongeveer 6 min. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Smelt de lactosevrije margarine in een steelpan, voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot de roux bruin wordt. schenk beetje bij beetje de lactosevrije melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat dit ongeveer 15 min. op een laag vuur indikken tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Schep het gehakt in de ovenschaal en bedek deze met de gegrilde aubergine en de aardappelen. Schek de ingedikte saus erover en bestrooi deze met de lactosevrije- of oude kaas. Bak de moussaka in het midden van de oven in 20 min. goudbruin. Je kunt de moussaka een dag van te voren maken en op de dag zelf 20 min. opwarmen in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0082