0094_Loempia's

Loempia's

Loempia's

Benodigdheden voor het beslag
200 gram bloem
500 ml water
1 ei
zout
slaolie

Benodigdheden voor de vulling
100-200 gram varkensvlees (kipfilet kan ook)
1 teen knoflook
slaolie
250 gram savoyekool, chinese kool, witte kool of spitskool
2 kleine preitjes
enkele takjes selderij
50 gram garnaaltjes
100 gram taugé
1/2 theelepel gemberpoeder
peper en zout

Bereiding

Maak van de bloem, water, ei en zout een beslag, bak hiervan dunne flensjes die lichtbruin van kleur zijn in de slaolie. Kook het vlees gaar in weinig water, snij het vlees in stukjes en bak het met de fijngesneden knoflook lichtbruin. Voeg hierbij de schoongemaakte en fijngesneden groenten en garnaaltjes en laat dit smoren tot het bijna gaar is. Maak het vervolgens op smaak met de gember, wat peper en zout.
Leg op ieder flensje wat van de vulling en vouw deze dicht als een envelop. Zorg dat de randen ruim over elkaar heen vallen, zorg er ook voor dat de flensjes heel blijven. Plak de loempia's dicht met behulp van eiwit. Bak de loempia's in hete olie gaar (lichtbruin van kleur).


(Op basis van een recept uit Kookboek N.C.B., 9e druk, 1964)


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0094