0104_Koude Knoflooksoep

Koude Knoflooksoep

Koude Knoflooksoep
      
Benodigdheden
zout
1 stokbrood (AH afbak)
4 eetepels olijfolie
3 eetlepels sherryazijn
3 tenen knoflook, uitgeperst
250 gr witte amandelen (zonder velletje) of amnadelschaafsel
Ter garnering: Pitloze witte druiven of een Galia meloen    

 
Bereidingswijze:
Bak het stokbrood af, doe de amandelen zonder bruin velletje in de blender en pureer deze fijn. Giet 0,25 liter koud water bij de amandelen in uw blender. Scheur het afgebakken stokbrood in stukken en doe deze ook in de blender. Voeg ook de overige ingrediënten toe. Deksel erop en laat de blender ongeveer 20 seconden mixen totdat de soep is gebonden en glad is.
Deksel een beetje oplichten en terwijl de machine mixt de beker aanvullen met koud water tot een liter daarna uitzetten. Laat de soep minimaal een uur koelen in de koelkast.

Enkele gekoelde witte druiven (zonder pit) of bolletjes Galia meloen in elke soepkom en hierop de soep schenken. Tip: Serveren met stokbrood.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0104