Kalkoen en varkensfiletschotel (voor 8-10 personen)
Benodigdheden:
2 kalkoenfilets(ca. 400gr.)
3 varkensfilets(ca. 350gr.)
300 gr. kleine sjalotten
750 gr. kleine champignons
1/2 bosje tijm
1/2 bosje peterselie
8-10 eetlepel boter
zout en peper
500 ml gevolte- of kalfsfond
400 ml alprosoya cuisine
4 eetlepels bloem
Bereiding:
Giet kokend water over de sjalotten, laat deze hierna schrikken met koud stromend water en pel ze.
Maak de champignons schoon, was de kruiden en hak deze fijn.
Snijd alle vlees(eventueel als het erg nat is eerst droogdeppen) in medaillons.
Verhit portiegewijs 6-8 eetlepels boter in een pan. Bak de medaillons ca. 3 min portiegewijs. Breng op smaak met peper en zout en leg jet vlees in een braadpan. Blus het bakvet meermaals af met water(in totaal ca. 500 ml.)
Verhit 2 eetlepels boter in een pan en bak de champignons en sjalotten 4-5 minuten. Breng ook deze op smaak met zout en peper. Voeg hierna de tijm en peterselie toe en voeg alles samen met het vlees.
Doe vervolgens het braadvocht, de fond en alpro cuisine in een pan.
Laat dit alles ca. 8 minuten koken op een laag vuur.
Roer hierna de bloem met een beetje water glad en bind de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout en giet deze over het vlees.
Verwarm alles nogmaals en dien het op.
(Inzending van Floor Salden- Alpro Kerst recepten wedstrijd)
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0121