0127_Appel-frambozen plaatkoek

Appel-frambozen plaatkoek

Appel-frambozen plaatkoek
 
Benodigdheden voor 24 gebakjes:
250 gram tarwebloem (voor het deeg)
75 gram witte basterdsuiker
zout
240 gram koude lactosevrije boter, in blokjes
1 ei
2 eetlepels lactosevrije melk
140 gram tarwebloem
100 gram lichte basterdsuiker
3 appels, geschild en grof gehakt
125 gram schoongemaakte frambozen
2½ eetlepel kristalsuiker
½ theelepel kaneelpoeder
2½ eetlepel geschaafde amandelen
poedersuiker
lage bakvorm van 32 x 24 cm, bekleed met bakpapier

Bereiding:
Kneed een soepel deeg van de bloem, de witte basterdsuiker, een mespunt zout, 100 gram lactosevrije boter, het ei en de lactosevrije melk.
Leg het deeg in de lage bakvorm en laat het in de koelkast ca. 30 minuten opstijven.
Wrijf intussen de resterende bloem met de basterdsuiker, de rest van de boter en een mespunt zout tot een kruimelig mengsel. Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de stukjes appel en de frambozen over het deeg in de bakvorm. Strooi er kristalsuiker en kaneelpoeder over. Strooi het kruimelmengsel en de geschaafde amandelen erover zodat alles goed bedekt is. Bak de plaatkoek in ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng vervolgens de temperatuur terug naar 175°C, dek de koek af met aluminiumfolie en bak hem afgedekt nog ca. 5 minuten. Laten afkoelen, en strooi er poedersuiker overheen.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0127