Appeltaart:
Benodigdheden:
VOOR HET DEEG
- 175 gram tarwebloem / patentbloem
- 125 gram boter(MinusL, ALPRO soya Minerine, Albert Heijn voor op brood)
- 80 gram suiker
- snufje zout
- half ei
VOOR DE VULLING
- 4 Goudrenetten of andere harde appel
- 50 gram suiker
- 50 gram rozijnen (en/of) cranberry's
- snufje kaneel
- half ei
Bereiding:
Kneed de boter, bloem, suiker, zout en het halve ei tot een samenhangende deegbal.
Leg deze nu een half uur in de koelkast om te rusten. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Neem het bakblik of bakschaal en bedek de bodem en de zijkanten met bakpapier af.
Laat de rozijnen (en/of cranberry's) wellen in handwarm water.
Haal het deeg uit de koelkast en bekleed hiermee het blik of de schaal.
Wat je aan deeg over houd, leg je even apart!
Meng nu de stukjes appel, rozijnen en/of cranberry's) en de suiker door elkaar.
Vul het bakblik of de schaal bijna tot aan de rand.
Vorm van het deeg wat over je apart hebt gehouden strookjes en leg deze stukjes kruislings over het mengsel heen. Druk de randjes goed aan.
Smeer het halve ei met behulp van een kwastje over het eindresultaat.
Verwarm de oven op 200 graden voor en plaats de appeltaart in de oven voor 75 minuten in de oven.
Hierna de appeltaart af laten koelen.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0128