Geroosterde pompoen
Benodigdheden (voor 4 personen)
1 grote flespompoen
1 gedroogde rode Spaanse peper
zeezout en zwarte peper
een flinke handvol salieblaadjes
1 kaneelstokje, in stukjes gebroken
olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C / gasovenstand 4. Halveer de pompoen, verwijder de zaadjes en bewaar ze, snijd het vruchtvlees met schil en al in plakken of brokken. Stamp de Spaanse peper met een flinke snuf zout fijn in een vijzel of metalen kom. Doe de salieblaadjes en de stukjes kaneel erbij, en zoveel olijfolie dat het mengsel lekker smeuïg wordt. Smeer de stukken of plakken vruchtvlees met dit mengsel in.
Leg de stukken in een enkele laag op een bakplaat en bestrooi ze met wat peper en zout. Strooi de zaadjes erover, dek de plaat strak af met aluminiumfolie en zet hem 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de schil van de pompoen zacht is. Haal de folie weg en zet de plaat nog 10 minuten in de oven, tot de stukken pompoen krokant en goudbruin zijn. Haal de stukjes kaneel ertussenuit en meteen serveren.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0154