0155_Flammkuchen uit de Elzas

Flammkuchen uit de Elzas

Flammkuchen uit de Elzas

Benodigdheden:
160 gram tarwebloem
4 gram droge lactosevrije gist
0.5 theel. zout
120 gram uien
80 gram gerookt spek
175 gram lactosevrije creme fraiche of lactosevrije kwark
nootmuskaat
peper

Bereiding

Los de gist op met twee lepels lauw water tot een papje. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin het gistpapje en kneed het geheel met het zout tot een soepel deeg. Laat daarna het deeg op een warme plaats rijzen totdat het volume verdubbeld is. Maak de uien schoon en snijd ze in plakken van 2 mm dik. Snijd het gerookt spek in reepjes van 3 mm met een lente van ongeveer 5 cm. Kneed het deeg goed door en rol het uit, op een met bloem bestoven ondergrond, tot een dunne plak van 45 cm doorsnede, sla de randen 1 cm om. Leg de plak deeg met de omgeslagen rand naar beneden om een ingevette bakplaat. Prik de bodem op meerdere plaatsen met een vork in en smeer de creme fraiche erover. Verdeel de uien en het spek erover en bestrooi met peper en nootmuskaat. Strooi over de rand wat bloem en bak af in een voorverwarmde oven op 250C in 20 minuten.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0155