Hertenbiefstukjes met kastanje-champignons, Haricot verts en spekjes
Benodigdheden voor 4 personen
500 gram kastanje champignons
1 ui
1 eetlepel groene peperkorrels
100 gram blokjes gerookt spek
125 gram lactosevrije boter
100 ml rode wijn
4 hertenbiefstukjes
zout
125 ml lactosevrije (slag)room
4 eetlepels fijngesneden verse bieslook
Haricots verts (of dunne speziebonen)
Bereiding
Borstel de kastanje champignons schoon en snijd ze in plakjes, en snipper de ui. Bak de blokjes gerookt spek in een koekenpan zonder boter op een niet te hoog vuur knapperig en lichtbruin. Voeg halverwege de ui-snippers toe.
Verhit 25 gram boter in een andere koekenpan en bak hierin de champignons in enkele minuten lichtbruin. Voeg de wijn en de peperkorrels hieraan toe en roer deze door de gebakken champignons. Doe dit ook met de spekblokjes. Kook ondertussen de haricots verts.
Verhit 100 gram boter in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes kort aan beide kanten. Temper de hittebron en bak de biefstukjes nog eens ongeveer 4 minuten per kant. Dan zijn ze rosé gebakken.
Breng de biefstukjes op smaak met zout en haal ze uit de pan, leg ze op een schaal en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden en laat ze 4 minuten rusten.
Roer de aanzetsels los van de bodem en voeg het champignonmengsel toe, verwarm dit mengsel en roer de room erdoor. Leg de hertenbiefstukjes over de borden, verdeel de romige champignonsaus en de Haricots verts over de borden. Bestrooi met de bieslook.
Inzending voor de Kerst Receptenwedstrijd 2014 van Linda de Vries
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0160