Holsteiner Gehaktschnitzel
Benodigdheden
600 gr (kalfs-)gehakt
1 sjalotje
1 theelepel paprikapoeder (let op dat deze lactosevrij is)
1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
zout en (versgemalen) peper
2 eetlepels bloem
6 eieren
100 gr paneermeel (let op dat deze lactosevrij is)
Lactosevrije bakboter en olie om te bakken
Bereiding
Maak het gehakt aan met de fijngesneden sjalot, paprikapoeder, mierikswortel, zout en peper. Verdeel het gehakt in 4 porties. Leg een portie tussen twee lagen vershoudfolie en druk het met de deegroller voorzichtig uit tot een mooi rond plakje van ca. 2 cm dikte. Laat de gehaktschnitzels in de koelkast afgedekt ca. 30 minuten rusten. Klop 2 eieren los in een kom, Wentel de schnitzels eerst door bloem, daarna door ei en als laatste door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
Verhit 3 eetlepels boter en 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de schnitzels in ca. 4 minuten per kant op middelhoog vuur bruin en krokant. Bak ondertussen in een andere pan 4 kleine spiegeleieren, en serveer deze op de schnitzel.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0161