0163_Gebakken zalmtartaar

Gebakken zalmtartaar

Gebakken zalmtartaar

Benodigdheden
4 zalmfilets
2 kleine eieren
3 lente-uitjes
enkele takjes peterselie
zout
peper

Bereiding
Snijd of hak de zalm fijn. Klop de eieren los. Snijd de lente-uitjes in ragfijne ringetjes. Hak de peterselie fijn. Meng de gehakte zalm, losgeklopte eieren en gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit olijfolie in een koekenpan. Vorm van deze enigszins vochtige zalmmassa 4 afgeplatte schijven. Leg er telkens 1 in de pan. Draai de zalmtartaar niet eerder om dan wanneer de zalm licht begint te verkleuren (de eiwitten stollen dan). Als de onderkant gaar en mooi gekleurd is, laat de tartaar gemakkelijker los. Wordt de tartaar te vroeg gedraaid, dan breekt hij makkelijk. Bak ook de onderkant van de zalmtartaar.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0163