Banoffee taart
Benodigdheden:
Kruimeldeeg (b.v. gemaakt van Punselie koekjes)
120 gram donkerbruine suiker
120 gram lactosevrije margarine
4 eetlepels lactosevrije melk
2 zakje vanillesuiker (dr.Oetker)
5 bananen
1 pakje opklopbare lactosevrije slagroom
chocoladeschaafsel of -vlokken (let op! Niet altijd lactosevrij)
bakpapier
Bereiding:
Maak een kruimeldeeg van de koekjes (verkruimel de koekjes en roer hier wat lactosevrije margarine doorheen zodat het een mengsel word. Leg het kruimeldeeg in een taartvorm zonder rand. Maak nu de karamelsaus. Meng de melk met 1 zakje vanillesuiker en zet opzij. Doe de bruine suiker en de boter in een pannetje. Verwarm op een laag vuur tot alles gesmolten is; blijf roeren met een houten lepel. Op een bepaald moment zal het mengsel beginnen borrelen, blijf dan nog even doorroeren. Haal dan het pannetje van het vuur en giet er het melkmengsel bij. Roer tot de karamel indikt. Roer stevig zodat er geen klonten ontstaan. Zet de karamel opzij en laat even afkoelen. Pel ondertussen de bananen en snijd ze in schuine plakjes. Leg één laag bananenplakjes op de taartbodem, en giet er de helft van de karamelsaus overheen, leg vervolgens nog een laag banaan en eindig met de rest van de karamelsaus. Klop nu de slagroom stijf met het 2e zakje vanillesuiker en smeer dit vervolgens over de taart. Werk af met chocoladeschaafsel of vlokken.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0193