Chocolade snackreep (24 stuks)
Benodigdheden
50 gr hazelnoten
250 gr dadels
sap van een halve citroen
75 gr havermout
100 gr gedroogde abrikozen, stukjes
300 gr lactosevrije chocolade
Bereiding:
Rooster de hazelnoten in een pan goudbruin en laat ze afkoelen. Halveer en ontpit de dadels. Pureer deze met 1-2 lepels citroensap tot een stevige en plakkerige massa. Doe het mengsel over in een kom en meng deze met de hazelnoten, havermout en stukjes abrikoos. Vorm van dit mengsel op bakpapier een rechthoek van ongeveer 35 cm lang, 10 cm breed en 2 cm hoog. snijd deze dan in 12 repen en halveer deze repen. Mochten de repen nog wat vochtig zijn, laat deze dan nog even drogen. Laat nu de chocolade smelten au-bain-marie tot het een gladde saus wordt. Leg een stuk bakpapier neer. Steek dan een sateprikker in de reep en haal deze door de gesmolten chocolade. Leg dan de reep op het bakpapier om te drogen. Laat de repen in de koelkast 30 minuten opstijven.
Recept uit de Dirk, jan 2015 aangepast naar lactosevrije variant
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0197